Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.
Menu
Close
Menu
Close
Over de prevalentie van de verworven variant van ATTR-amyloidose is nog weinig bekend. Een studie onder hartfalen patiënten met een behouden ejectiefractie liet een prevalentie van 13% zien.¹
Officieel wordt wild-type ATTR amyloïdose gezien als een zeldzame ziekte, maar is dat wel zo? Zodra we de ziekte namelijk in het licht van hartfalen bekijken, wordt duidelijk dat amyloïdose misschien wel vaker voorkomt dan wordt gedacht en dat het dus een niet te onderschatten rol speelt binnen de cardiologie. De prevalentie van wild-type ATTR amyloïdose wordt onderschat omdat de diagnose nog vaak gemist wordt. Dit komt bijvoorbeeld doordat de symptomen van de ziekte ook kunnen passen bij andere (cardiale) aandoeningen. Een patiënt kan bijvoorbeeld gediagnosticeerd zijn met (onbegrepen) hartfalen terwijl ATTRwt de onderliggende aandoening is.
Leer interactief alles over de rode vlaggen, de presentatie en verwijsmogelijkheden. Na afloop ben je in staat patiënten vroeger te diagnosticeren en te verwijzen.
Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.
De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.
2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.