Deze website met internetadres http://www.pfizerpro.nl en alle hierop vermelde informatie is uitsluitend gericht op inwoners van Nederland.

Zoek

Menu

Close

Inloggen of registrerenUitloggen Onze geneesmiddelenZiektebeeldenOntdek meerOntdek meerEducatieMaterialenVideo'sOver PfizerOver PfizerNieuwsBlogsMedewerkers in beeldContactContactNeem gerust contact met ons opStel een vraagPfizer medische informatie
Multipel MyeloomLeukemie

Leukemie

DiagnoseBehandeling van bloedkanker
Kwaliteit van Leven

Kwaliteit van leven

Vermoeidheid bij kankerMeer aandacht voor werk bij bloedkankerWerk is een essentieel onderdeel van elk gesprek
Educatie

Educatie

Vermoeidheid bij kankerWorkshop Gesprekshulp Werk en Kanker
Onze geneesmiddelen

Menu

Close

Workshop Gesprekshulp Werk en kanker

Jaarlijks krijgen 45.000 mensen van de beroepsbevolking de diagnose kanker. Dat komt neer op 1 op de 200 werknemers. Een groot deel (75%) stopt (tijdelijk) met werken tijdens de behandelingen. Circa 25% verliest zijn/haar baan na kanker. Ervaring leert dat patiënten behoefte hebben aan ondersteuning van hun artsen en verpleegkundigen op het gebied van wel of niet werken tijdens de behandeling of ziekte. Met deze workshop geven we een inleiding op het thema werk en kanker en bieden we kennis en een praktische tool. Bij interesse kunt u contact opnemen met Pfizer Nascholing.

Volg de E-learningLoadingDoelstelling workshop:

De workshop is gericht op verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die vaak meer dan een medisch specialist de ruimte hebben om onderwerpen te bespreken die van invloed zijn op de kwaliteit van leven.

De workshop heeft als doelstellingen:

  • Bewustzijn creëren over het thema werk, dat bij kan dragen aan een goede kwaliteit van leven;
  • Vergroten van kennis bij verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten over de problematiek, wetgeving, doorverwijsmogelijkheden/bestaande en bewezen oplossingen rondom het thema werk & werkhervatting;
  • Het aanbieden van de gesprekshulp werk en kanker, een praktische handleiding voor werknemer, werkgever en zorgverlener;
  • Uitleg over de inzet van de gesprekshulp en de rol van de verpleegkundige in het kader van dit thema
Beoogd resultaat

Door inzicht te verkrijgen in hoe en waarom het werk(en) wel of niet belangrijk is voor de patiënt, kan de verpleegkundige hem/haar beter coachen, adviseren en wijzen op bestaande oplossingen.

InhoudDe workshop duurt 1,5 uur en wordt zowel online als fysiek aangeboden. De volgende onderdelen komen aan de orde:

Werk en kanker in Nederland (15 minuten)
  • Feiten en cijfers over werk en kanker in Nederland;
  • Het werkvermogen gerelateerd aan de verschillende ziekte- en behandelfases bij kanker.
Gesprekshulp werk & kanker (30 minuten)
  • Inhoud, opbouw, doelstellingen;
  • Fasen van ziekte en behandeling in relatie tot Wet verbetering poortwachter;
  • Inhoudelijke onderwerpen uit de gesprekshulp;
  • Rol van de bedrijfsarts;
  • De wettelijke kanten/de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen;
  • Deskundige ondersteuning voor werknemers en ZZP’ ers met kanker.
Hulp bieden vanuit je verpleegkundige rol (45 minuten)
  • Hoe en wanneer uitreiken van de gesprekshulp;
  • Hulp bieden vanuit je verpleegkundige professie;
  • Inbedden onderwerp ‘werk‘ in zorgpad;
  • Vervolg en sociale kaart ‘werk & kanker’;
  • Meest voorkomende vragen in de kliniek (interactief)
DocentDe workshop wordt gegeven door de Groep Werk en Kanker. De expertisebedrijven in de Groep Werk & Kanker (GWK) ondersteunen dagelijks tientallen individuele organisaties en mensen. Daarnaast stellen zij hun kennis breder beschikbaar, onder andere via www.kenniscentrumwerkenkanker.nl en de jaarlijks terugkerende Nationale kanker en werkdag. De Groep is een bron van praktijkkennis over werken tijdens en na kanker en een laagdrempelige vraagbaak en klankbord voor de overheid, verzekeraars, patiëntenorganisaties, zorgverleners en werkgeversplatforms. De GWK bestaat uit drie samenwerkende organisaties:
  • Re-turn (gespecialiseerd in verzuim- en re-integratiebegeleiding bij kanker);
  • Care In Company (bedrijf gespecialiseerd in het begeleiden, adviseren en van trainen van organisaties op het gebied van werk en kanker);
  • StapNu (re-integratiebureau voor mensen met kanker).
De workshop wordt gegeven door Ragna van Hummel (oprichter en Directeur Re-turn) en Machteld de Bont (oprichter en directeur)
DoelgroepDe workshop is gericht op verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten oncologie. Ook oncologen, beleidsmedewerkers, revalidatieartsen en maatschappelijk ondersteuners kunnen aansluiten bij de workshop om ook een ieders rol te bespreken in een multidisciplinaire aanpak rondom werk en kanker.Accreditatie

De workshop is geaccrediteerd voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten door de VSR en V&VN voor 2 punten.

Volg de E-learningLoading
Educatie
PP-L1A-NLD-0028

Wilt u een bijwerking melden? Ga dan naar de 'Bijwerkingen melden' pagina en klik vervolgens op u van toepassing zijnde button.

PfizerPro AccountPfizerPro AccountU vindt informatie over geneesmiddelen, werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen die kunnen optreden. Zodat u nog beter in staat bent om uw patiënten te helpen.InloggenRegistrerenAccountUitloggen

De informatie die op deze website wordt aangeboden is uitsluitend bedoeld voor zorgverleners in Nederland. Bent u geen zorgverlener, maar patiënt of consument, ga dan naar www.pfizer.nl.

 

2024 Pfizer© Alle rechten voorbehouden.
 

PP-UNP-NLD-1216
U verlaat de website van Pfizer
Door op oké te klikken, verlaat u de website van Pfizer. De links naar websites buiten Pfizer worden u als service aangeboden. Pfizer heeft geen invloed op de inhoud van deze sites en is er niet voor verantwoordelijk.